loading...
7ses
hamedsabouri بازدید : 129 جمعه 19 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

آشنایی با کشور کرواسی

رئیس جمهور :  ایوو یوسیپوویچ

 

 

 

آشنایی با کشور کرواسی

 

کرُواسی (به فارسی تاجیکی: Хорватия (هارْوَتیه)  (به کروات: Hrvatska) با نام رسمی جمهوری کرواسی کشوری است واقع در منطقه بالکان (جنوب مرکزی اروپا) که از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال شرقی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگووین و از جنوب با مونته‌نگرو و دریای آدریاتیک هم مرز است. پایتخت کرواسی شهر زاگرب است. این کشور عضو اتحادیه اروپا بوده و از سال ۱۳۸۶ به عنوان عضو ناظر در شورای امنیت سازمان ملل حضور دارد.

 

 

سیاست کشور کرواسی :

 

 

بر اساس قانون اساس مصوب سال ۱۹۹۰، نظام سیاسی کشور کرواسی جمهوری دموکراتیک تعیین شده‌است که از سال ۲۰۰۰ با سیستم پارلمانی اداره می‌شود. رئیس جمهور به عنوان رئیس کشور، با رای مستقیم مردم و برای یک دورهٔ پنج ساله انتخاب می‌شود که تنها برای دو دوره پیاپی امکان‌پذیر است. رئیس جمهور کرواسی، فرماندهی نیروهای مسلح این کشور را در کنار تعیین سیاست‌های خارجی این کشور برعهده دارد. همچنین معرفی و تعیین نخست وزیر با تایید پارلمان بر عهده رئیس جمهور است.

 

 

 

تاریخچه کرواسی :

 

کرواسی در ۲۵ ژوئن ۱۹۹۱ از یوگسلاوی جدا شد و اعلام استقلال کرد. بعد از استقلال از سوی دولت کرواسی تبلیغات علیه صربها و انهدام و ویران کردن مغازه‌ها و منازل صرب‌ها آغاز شد. پس از آن اتفاقات صرب‌ها تصمیم گرفتند در یوگسلاوی بمانند و از کرواسی جدا شدند. بعد از آن جنگ داخلی شروع شد. دولت کرواسی در مه-اوت ۱۹۹۵ دو حمله به منطقه‌ای صربنشین کرد که باعث کشته شدن صرب‌های زیادی شد. صدها هزار صرب مجبور بودند کرواسی را ترک کنند و ارتش کرواسی آنها را با هواپیما بمباران کرد. ارتش کرواسی ۱۸ نفر از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل را نیز در جریان این حمله کشت. وقتی ارتش وارد مناطق صرب‌نشین شد همه چیز را سوزاند و ویران کرد. همه دام‌های صرب‌ها کشته شدند و روستاهایشان با استفاده از بنزین سوزانده شد. دادگاه بین‌المللی لاهه سه ژنرال کرواسی از جمله آنته گوتووینا را به جنایات جنگی علیه صرب‌ها محکوم کرد و ۲۴ سال زندان برای او در نظر گرفت. ولی در نوامبر ۲۰۱۲ دادگاه استیناف ژنرال‌ها را بی گناه شناخت. دادگاه فراری دادن مردم غیرنظامی را به عنوان نسل کشی تایید نکرد. دادگاه بر این باور بود که وقتی آدم‌ها را می‌کشند هر کس خودش اختیار دارد چه چیز را انتخاب کند یا بماند یا از محل زندگیش برود و از گشته شدن در امان بماند. دادگاه به تیرباران و کشتار جمعیت غیرنظامی هیچ توجهی نکرد. بدین ترتیب طبق روایت نادرست دادگاه فقط صربها مقصر همه جنگهای بالکان بودند و قربانیانی در میان آن‌ها وجود نداشت. این حکم دادگاه حتی رئیس سابق دﺍدگاه ﻻ‌هه کارلا دل پونته را متعجب کرد. ژنرالها آزاد شدند و به کرواسی بازگشتند.

روز اول جولای ۲۰۱۳ کرواسی به طور رسمی عضو اتحادیه اروپا شد. این در حالی است که نگرانی‌هایی در مورد مشکلات اقتصادی این کشور وجود دارد. این کشور با پنجمین سال رکود اقتصادی و نرخ بیکاری 21 درصدی مواجه است. تعداد کمی از مردم کرواسی از این پیوستن به اتحادیه اروپا خوشحال هستند. با وجود آنکه پرچم‌های اتحادیه اروپا در میدان مرکزی زاگرب به اهتزاز در آمدند، حال و هوای خوشحالی و جشن گرفتن در این شهر وجود نداشت. دولت‌مردان اين كشور انتظار دارند مشکلات اقدصادی کرواسی با عضويت در اتحاديه اروپا تا حدودی کاهش یابد. ولی شهروندان كرواسي با توجه به معضلات اقتصادیی كه گريبانگير اروپا است، به رغم ورود كشورشان به اتحاديه اروپا به بهبود اوضاع رفاهی و اقتصادی خود اميدی ندارند. از زمان الحاق کشورهای اروپای شرقی مثل بلغارستان و مجارستان به اتحادیه اروپا وضعیت اقتصادی و اجتماعی نه تنها بهتر نشده بلکه بدتر نیز شده است.مشکلات قبلی مثل منفی مثل کاهش جمعیت، افزایش بدهی خارجی و نرخ بیکاری در این کشورها هنوز ادامه دارد. کرواسی حتی قبل از پیوستن به اتحادیه اروپا با مشکلات اجتماعی و اقتصادی مواجه شد. نرخ بیکاری بین جوانان به ۵۰ درصد رسیده و بدهی خارجی این کشور۴۰ میلیارد دلار است که برای این کشور کوچک رقم بسیار بزرگی محسوب می‌شود. دولت کنونی کرواسی به سبب اجرای همه شرايط لازم برای ورود به اتحادیه اروپا که بسیاری از آنها بر اقتصاد کشور تاثیر منفی می‌گذارند مورد انتقاد شدید قرار دارد. مثلا طبق قوانین جدید برای تلفن کردن به اورژانس باید دویست یورو پرداخت. به نظر جوانان وضعیت کشور وخیم است. طبق نظرسنجی زمستان ٬۲۰۱۳ ۹۳٪ از جوانان کرواسی می‌خواهند کشور را ترک کنند

 

 

 

اقتصاد کرواسی :

 

واحد پول کرواسی «کونا» است. هر کونا به ۱۰۰ لیپا تقسیم می‌شود. هر دلار آمریکا تقریباً برابر ۵/۵ کونا است. وجود حدود ۳۰۰ بندر کوچک و بزرگ در ساحل دریای آدریاتیک باعث رونق نسبی اقتصاد کرواسی و همچنین گسترش زیاد صنعت گردشگری گردیده‌است.

 

 

 

مردم کرواسی :

 

جمعیت کرواسی چهار و نیم میلیون نفر است که بخاطر رشد منفی یکدهم درصدی سال به سال کاهش می‌یابد. ۶۰ درصد کروات‌ها شهرنشین هستند. امید به زندگی برای مردان ۷۲ سال و برای زنان ۷۷ سال است. ۹۰٪ مردم دارای نژاد کروات، حدود ۵٪ صرب و بقیه بیشتر مجار، اوسلاو و ایتالیایی هستند.

 

 

رسانه‌های کرواسی :

 

بنگاه رسمی خبری کرواسی «هینا» نام دارد. این خبرگزاری با تصمیم دولت کرواسی در ژوئیه ۱۹۹۰ تشکیل شد. در اوایل سال ۱۹۹۳ «فاه» به عنوان بنگاه عکاسی هینا شروع به کار نمود. همچنین خبرگزاری دیگری به نام بنگاه اطلاعاتی کاتولیک (IKA) که وابسته به کلیسای کاتولیک است در کرواسی فعالیت دارد.

خبرگزاری‌های خارجی نیز در کرواسی حضوری فعال دارند و بیشتر خبرگزاری‌های عمده جهان همچون خبرگزاری فرانسه، آسوشیتدپرس، رویتر، خبرگزاری ایتالیا (آسنا)، خبرگزاری صربستان (تانیوگ)، ایرنا (جمهوری اسلامی ایران)، خبرگزاری آلمان (DPA)، روما (ایتالیا)، خبرگزاری اسپانیا (EFE)، خبرگزاری کویت (کونا)، خبرگزاری UPA آمریکا، خبرگزاری تورا (بوسنی و هرزگوین) و خبرگزاری فلسطین (وفا) در زاگرب دفاتری دارند.

روزنامه ها در کشور کرواسی ۸ روزنامه به زبان کرواتی منتشر می‌شوند. همچنین یک روزنامه به نام لا وس دِ پیپل به زبان ایتالیایی در بندر رییکا انتشار می‌یابد. علاوه بر اینها، تنها یک روزنامه ورزشی در کرواسی چاپ می‌شود که اسپرسکو نوویستی نام دارد. بنابراین در مجموع ۱۰ روزنامه سراسری به طور روزانه در کرواسی به چاپ می‌رسند که مجموع شمارگان آنها به حدود یک میلیون نسخه در روز می‌رسد. لازم به ذکر است که پرتیراژترین و اصلی‌ترین روزنامه کرواسی «وچرنی لیست» نام دارد که در زاگرب منتشر می‌شود و شمارگان آن بیش از ۲۰۰ هزار نسخه در روز است و تنها روزنامه عصر در کشور کرواسی است.

 

 

 

ادیان کرواسی :

 

دین ۹۳٪ مردم کرواسی مسیحی هستند. حدود ۲٪ از کل جمعیت کرواسی مسلمان هستند که شامل مهاجران بوسنیایی و آلبانیایی‌ها می‌شود و جمعیت آنها بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود.

 

 

زبان و خط کرواسی :

 

زبان رسمی کرواسی، کرواتی نام دارد که با الفبای لاتین (همانند انگلیسی) نوشته می‌شود. همچنین الفبای سیریلیک (همانند روسی) نیز در برخی نقاط استفاده می‌گردد.

 

 

فرهنگ و آموزش کشور کرواسی :

 

دارای مردمی با فرهنگ است. تقریباً ۹۸٪ مردم کرواسی باسواد هستند. تحصیل در دوره ابتدایی برای همه کودکان (۶ تا ۱۵ ساله) اجباری و رایگان است. در کشور کرواسی ۶۷ دانشگاه عالی وجود دارد. دانشگاه زاگرب که قدیمی‌ترین دانشگاه ملی کرواسی به شمار می‌رود در سال ۱۶۶۹ تاسیس شده‌است. یعنی قدمتی ۳۴۰ ساله دارد.

 

 

جغرافیای کرواسی :

 

پایتخت این کشور زاگرب است و دیگر شهرهای بزرگ و مهم کرواسی دوبرونیک، پولا، اسپلیت، واراژدین، رییکا، اوسییک، کارلوواتس، زادار و سیساک هستند.

 

 

تقسیمات کشوری کرواسی :

 

کرواسی به ۲۰ ایالت تقسیم شده‌است.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1899
  • کل نظرات : 68
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 44
  • آی پی امروز : 18
  • آی پی دیروز : 303
  • بازدید امروز : 73
  • باردید دیروز : 794
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 12
  • بازدید هفته : 73
  • بازدید ماه : 14,895
  • بازدید سال : 66,592
  • بازدید کلی : 2,186,493